Díszmadarak

Aki a Madarakat szereti, rossz ember nem lehet...

                      •Kanári•

Leírása:

A hím alul zöldes sárga ,felül olajzöld.A tollak közepe barnásfekete,hosszanti sávokkal.Szeme barna,a csör felsö kávája husszinü,az also káva szaruszürke.Lába barna.A nösténynél a mell  és a has tollai fehéresszürke színnel szegettek,egyébként a hímhez hasonlo.

Hossza 13-14cm.872525598_3741c250cc.jpg

Hazája:

A Kanári-szigetek és Madeira szigete,ahol a ligeterdök,ut menti fás területek,gyümölcsösök lakoja.A hegyekben 1900 m magasságig megtalálhato.Viselkedése hasonlít a mi csicsörkénkéhez.Táplálékának zömét lisztes és olajos magvak képezik,de zöldeledelt,gyümölcsöt és apro rovarokat is eszik.

Költés: 

Nyílt fészkét,amely hasonlít a tengelic fészkéhez, fára vagy bokrokba építi. A tojásszám 4-5,színükhalvány kékeszöld alapon kisebb-nagyobb világosabb vagy sötétebb vörösbarna foltokkal és vonalkákkal tarkítva. A kotlási idö 13 nap. A fiokák 13-14 napos korukban hagyják el a fészket.

Magányos énekes elhelyezése:

Ha magányos hímet akarunk tartani ,szerezzünk be fém kalitkát,abba helyezzünk el 2ülörudat,melyek vastagsága akkora legyen, h a madár az ujjaival át tudja fogni.A kalickában legyen három ajto:egy középen lent,kettö pedig magasan oldalt.Bármelyikre akaszthatjuk az üvegböl készült fürdökádat.

A kalickát a lakás legvilágosabb, huzatmentes helyén, legfeljebb 180 cm magasságban helyezzük el.A kanárimadár nagyon érzékeny a huzatra. HA nem vigyázunk, könnyen kaphat légzöszervi megbetegedést, amiböl nem minden esetben sikerül kigyogyítani.

Az éneklő kanári alaptakarmánya a repcemag:

A repcemagot megvétel elöt érdemes megízlelni, az legyen édes és mogyoroízü.A csípös ízü vadrepce madaraink etetésére nem alakalmas!

A repcén kívül kapjon fénymagot,fehér vagy sárgakölest,lenmagot,salátamagot,és kendermagot.a repcemagot adjuk nekik külön edényben és korlátlan mennyiségben.Ebböl ugyanis a madár annyit eszik amennyire szüksége van.

Zöldeledelröl saláta , tyukhur,spenot formájában gondoskodjunk,csupán arra vigyázzunk,hogy az ne legyen vizes ,mert könnyen hasmenést kaphatnak töle a madarak.édes alma és körte is állandoan szerepeljen az étlapon.

Télen milyen hömérsékleten tarsuk éneklő kanárinkat:

A 18-20c -fok egyenletes hömérséklet megfelel.Ovni kell madarunkat a nagyobb hömérséklet-ingadozástol.Ha fokozatosan történik a szoktatás , fagymentes, fütetlen helyiségben is jol áttelel.

 

                          -A roller kanári -

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 8
Heti: 79
Havi: 233
Össz.: 51 091

Látogatottság növelés
Oldal: Kanári
Díszmadarak - © 2008 - 2018 - bird.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »