Díszmadarak

Aki a Madarakat szereti, rossz ember nem lehet...

Fischer törpepapagáj→

Hossza: 15 cm. Alapszíne zöld, hasa sárgásabb, világosabb árnyalatú, feje fakó olajzöld, homloka, pofatájéka, és torka élénk narancsvörös, tarkója kissé vöröses.
agapornis_fischeri_couple.jpg
Hazája Észak- Tanzánia a Viktória- tó déli partsávja.
füves- fás fennsíkon él, kis csapatokban. Ahol bőven akad ennivaló, akár 100 madár is összeverődik. Magvakat, bogyókat fogyaszt, időnként meglátogatja a gabona- és kukoricatáblákat is. Röpte gyors és iránytartó.
Tarthatók kalitkában és volierben egyaránt. A kalitka kívánatos mérete egy pár madár esetén:80x40x50 cm. Ekkora kalitkában bőven elegendő két ülőpálca.
Egy nagyobb volierben több párt is elhelyezhetünk együtt; arra azonban ügyelni kell, hogy a szomszédos röpdéket dupla drótfonat válaszza el egymástól, és a kalitkák rácsai se érintkezzenek, mert a legtöbb papagájnak megvan az a rossz szokása, hogy a dróton keresztül is veszekedik egymással. Ilyenkor egymás lábában, főleg lábujjaiban tehetnek nagy kárt.
Nagyon intelligens állatok, ezt messzemenően figyelembe kell venni az elhelyezésükkor! A kalitkák ajtainak, odúfedélnek, és bármely nyílásnak tökéletesen kell zárnia. Ha a ketrecükön van olyan gyenge pont, aminek a segítségével kijuthatnak( vagy be), és az olyan akadályt jelent a számukra, amivel fizikailag elbírnak; akkor úgy vehetjük, hogy már kint is vannak, mert abban biztosak lehetünk, hogy szellemileg megbirkóznak vele.
Más papagájokkal nem férnek meg, legfeljebb a legközelebbi rokon, fehér szemgyűrűs fajokkal érdemes együtt elhelyezni.


 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 8
Heti: 86
Havi: 240
Össz.: 51 098

Látogatottság növelés
Oldal: Fischer törpepapagáj
Díszmadarak - © 2008 - 2018 - bird.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »